Panna Cotta cu sirop de visine

de Patricia Iordache in Dulciuri, 2 Aug 2013 | 9859 vizualizari

 

Va garantez ca este un preparat usor de facut, potrivit pentru zilele calduroase de vara - pentru ca este rece - si are o textura extraordinara! Trebuie sa-l incercati!

 

INGREDIENTE

  • 500 ml. frisca lichida;
  • 90 ml. lapte dulce;
  • 100 gr. zahar;
  • 1 plic gelatina (10 grame);
  • 1 fiola esenta de vanilie;
  • 2 linguri sirop gros de visine (de preferat facut in casa);
  • 1 pliculet (2 gr.) cafea solubila (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta cu sirop de visine:

Punem gelatina la hidratat in cei 90 ml. lapte.

Amestecam intr-o cratita de inox cu fundul dublu, frisca lichida si zaharul si amestecam pana se topeste zaharul, fara sa ajunga la punctul de fierbere. Adaugam gelatina, esenta de vanilie si omogenizam 1-2 min., avand grija sa nu fiarba pentru ca nu se va mai inchega gelatina.

Oprim focul si turnam amestecul in castronele de sticla umezite cu putina apa rece sau in forme de silicon.

Eu am amestecam 250 ml. din aceasta compozitie cu pliculetul de cafea solubila si am facut si cateva portii de panna cotta cu cafea.

Lasam la frigider minim 3 ore, scoatem din forme panna cotta si servim adaugand deasupra sirop de visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta cu sirop de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute festive din carne de curcan - Reteta dietetica

ieri la 13:59

Mâncărică de cartofi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:06

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică

pe 31.01 la 16:37

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Panna Cotta cu jeleu de portocale