Papanaşi cu brânză dulce şi gem de piersici

de botcrina in Dulciuri, 29 Aug 2012 | 4669 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg brânză dulce
  • 3 ouă
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • 200 g zahăr
  • 100 g făină
  • gem de persici
  • 50 ml ulei
  • 125 g pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanaşi cu brânză dulce şi gem de piersici:

Într-un bol amestecăm brânza, cu ouăle, 100 g zahăr, coaja rasa de lămâie şi făina.

Omogenizăm bine, până obţinem un aluat potrivit.

Punem o oală de circa 4 l cu apă la fiert, în care adăugăm puţină sare.

Între timp formăm biluţe cu mâinile umezite în apă, pe care le aranjăm pe un platou.

Când clocoteşte apa punem papanaşi la fiert.

Sunt gata când se ridică deasupra apei.

Scoatem papanaşii într-o strecurătoare şi-i spălăm cu apă rece, după care îi lăsăm să se scurgă.

Amestecăm uleiul cu pesmet şi cu zahărul ramas.

Tăvălim papanaşii prin pesmet, după care îi scoatem pe un platou, apoi îi decorăm cu gem de piersici şi-i servim calduţi.

Poftă bună!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanaşi cu brânză dulce şi gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

ieri la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]