Papanasi cu gem de caise

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Feb 2017 | 6353 vizualizari

 

Pe mine cand ma lovesc poftele, pai ma lovesc si mort-copt, trebuie sa le execut, pe ele poftele....de aseara ma tot bantuie niste papanasi...asa ca azi am ales sa pregatesc reteta Jamilei si zau daca am facut rau, acum ca o sa-mi fie rau ca am mancat ca o calica este partea a doua....n-am respectat 100% reteta ca unele chestii nu se pupa cu gusturile mele....

 

INGREDIENTE

  • 400 g branza de vaci grasa 27% grasime- mai grasa n-am gasit
  • 250 g faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita rasa cu bicarbonat de sodiu
  • 30 g zahar brun
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1/2 fiola esenta portocala
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • smantana dulce
  • gem de caise din camara proprie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu gem de caise:

Intr-un castron, punem branza dulce, adaugam praful de sare, cele 2 oua, esenta de portocala, zaharul brun, zaharul vanilat si bicarbonatul de sodiu si amestecam bine pana se omogenizeaza toate ingredientele. Adaugam faina si amestecam bine, obtinem un aluat lipicios, dar nu-i problema cand modelam papanasii, ne ajutam de putina faina. Lasam sa se odihneasca 10 min, apoi modelam papanasii, formam o biluta mai mica, apoi una mare pe care o aplatizam si ii facem gaura in mijloc. Punem tigaia pe foc sa se incinga bine, adaugam ulei si cand este incins punem papanasii la prajit, cand s-au rumenit pe o parte, ii intoarcem pe partea cealalta.

Se scot pe un servetel sa absoarba surplusul de ulei, apoi ii asezam pe o farfurie adaugam smantana dulce si gemul si servim cu pofta.

TIPS-URI

1

nu trebuie sa adaugam mai multa faina, chiar daca aluatul este lipicios, deoarece papanasii nu vor mai fi asa pufosi.

2

se poate folosii orice fel de dulceata sau gem, aici e vorba de preferinte

3

se poate adauga coaja de lamaie

4

orice fel de esenta pe care o agreati

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu ciocolata si gem