Papanasi cu smantana si dulceata

de danamatei in Dulciuri, 16 Feb 2012 | 9128 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr branza de vaci scursa bine
  • 2 oua mari
  • 150 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 350-400 gr faina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu smantana si dulceata:

Se amesteca branza cu zaharul, apoi se adauga ouale, vanilia si coaja de lamaie. Se amesteca bine, se adauga 350 gr faina cernuta amestecata cu praful de copt. Daca este prea moale si nu se poate modela se mai adauga faina. 

Pe masa infainata se fac bilute mici (cat o lingurita) si bilute mari (cat o lingura /nu foarte plina). Bilutele mari le presam putin pe masa si le facem gaura in mijloc cu degetul. Se prajesc la foc mic.

Se servesc calzi cu smantana si dulceata ... sau ce va mai place :)

Multumesc pentru reteta Dya.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu smantana si dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nutella și alune de pădure - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 06:40

Bulz cu brânză de burduf - Varianta gustoasă și rapidă la cuptor

pe 26.11 la 11:51

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]