Papanasi din iaurt in crusta de piscoturi

de Lau in Dulciuri, 18 Iun 2018 | 2416 vizualizari

 

M-am inspirat de la Diaconta.

 

INGREDIENTE

  • 600 g iaurt
  • 200 ml lapte
  • 120 g gris
  • 100 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 2 albusuri
  • 50 g unt
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • Crusta
  • 10 buc piscoturi
  • 70 g unt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi din iaurt in crusta de piscoturi:

Crusta-maruntim piscoturile cu ajutorul unui robot,topim untul intr-o tigaie, adaugam piscoturile si prajim cateva minute.

Intr-o cratita adaugam iaurtul, laptele, untul si zaharul.

Punem pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie,amestecand incontinuu cu tel.

Lasam sa fiarba la foc mic pana ce se ingroasa.

Luam vasul de pe foc, adaugam galbenusurile,un praf de sare, esenta de vanilie.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam 3 linguri de zahar si mixam pana ce devine o bezea.

Incorporam unsor in compozitia de gris.

Lasam sa se raceasca dupa care cu o lingura modelam papanasi.

Tavalim papanasi prin crusta si asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul incalzit pentru 20 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi din iaurt in crusta de piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

la 11:51

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de papanasi la cuptor, o varianta mai sanatoasa