Papanasi prajiti cu dulceata si smantana

de kamy in Dulciuri, 17 Feb 2011 | 10937 vizualizari

 

Acuma am mancat cu Sabina 2 juma...mai am 1 juma..asa ca prima-i servita.
E prima data cand fac si spre bucuria mea au iesit superbuni.

 

INGREDIENTE

  • 200.gr branza de vaci grasa
  • 2 oua
  • 200 gr.faina(la mine a intrat 160 gr...depinde de oua)
  • razatura coaja de lamaie si portocala(cat mai multa)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite rase bicarbonat de sodiu
  • putina sare
  • dulceata
  • smantana
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi prajiti cu dulceata si smantana:

Cu o furculita am amestecat ouale cu branza de vaci,razatura de lamaie+portocala,dupa care faina amestecata cu bicarbonatul(eu nu l-am stins in nimic)cu mana pana a rezultat un aluat mai taricel care nu s-a mai lipit de mana.Impartiti aluatul in 5,faceti 4 papanasi pe care-i gauriti cu degetul si din o bucata de aluat,4 bilute.

Puneti uleiul intr-o tigaie la incins(cam de 2 degete),puneti papanasi, prajitii la foc mic,intorcandu-i de mai multe ori.Trebuie sa aibe o culoare mai inchisa ca sa fim siguri ca s-au facut si in interior

Ii scoatem pe un servetel absorbant,dupa care ,ii punem pe o farfurie,in gaurica punem gulceata,gem(eu am avut de fructe de padure)si smantana din belsug peste,punem biluta si presaram putin zahar pudra.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

cand puneti papanasi la prajit uleiul sa fie mediu incins,stati langa ei,intoarceti de cateva ori si focul sa ramana mic

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi prajiti cu dulceata si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert melcisori din foietaj, cu gem de gutui