Papricas de peste

de elucubratiiculinare in Peste, 23 Mar 2018 | 5073 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg peste (crap, caras, platica, rosioara, etc,)
  • 3 buc ceapa
  • 6 buc cartofi
  • o capatana usturoi
  • 2 linguri cu bulion
  • 3 lingurite boia de ardei
  • 1 lingurita cu cimbru
  • 100 ml ulei
  • 100 ml vin
  • 700 ml apa
  • sare
  • piper
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de peste:

Pestele se curata, se taie in bucati potrivite. Se condimenteaza cu sare si piper. Se tavaleste prin faina si pe prajeste in ulei incins pe ambele parti. Cand s-a rumenit pestele un pic, se scoate si se pastreaza la cald.  

Cartofii se curata de coaja, si se taie cubulete. Cartofii se prajesc in uleiul in care am prajit pestele. Dupa ce scoatem cartofii, in acelasi ulei se prajeste ceapa taiata fideluta, la care adaugam bulionul si boiaua de ardei Se stinge cu apa si se lasa sa dea in fiert. Mai adaugam usturoiul, cimbrul si condimentam cu sare si piper.   Intr-o tava, aranjam la fund cartofii, apoi pestele si sosul. Stropim totul cu vin si dam la cuptor pentru 40-50 minute. Servim cald, ornand cu patrunjel verde tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saramura de peste la gratar