Paprikaş cu carne de porc cartofi şi găluşte

de botcrina in Porc, 26 Oct 2014 | 3468 vizualizari

 

Este o supă foarte gustoasă!

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne de porc
  • 4-5 cartofi potriviţi de mari
  • 2 cepe mici
  • 1 ardei roşu
  • 1-2 ardei iuţi
  • 1 morcov
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 1 ţelină
  • 1 lingură boia
  • o crenguţă de cimbru
  • 2 frunze de dafin
  • sare şi piper după gust
  • 1 ou
  • 50 g făină
  • 50 g griş
  • 50 ml ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paprikaş cu carne de porc cartofi şi găluşte:

Tăiem toate legumele cubuleţe, lăsăm de o parte doar ardeii iuţi.

Într-o oală punem uleiul la încins, sotăm legumele în acesta, adăugăm paprika şi stingem cu apă caldă.

Lăsăm să fiarbă puţin apoi adăugăm carnea tăiată cubuleţe.

Potrivim de sare şi piper şi adăugăm crenguţa de cimbru şi frunzele de dafin.

Când carnea este pătrunsă aproape bine punem în supă cartofii, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe,

Între timp facem găluştele dintr-un ou cu 50 g făină şi 50 g griş.

Punem găluştele cu ajutorul unei linguriţe în supă şi mai lăsăm să fiarbă puţin.

Tăiem ardeii iuţi rondele subţiri (îndepărtăm seminţele) pentru a da un gust pikant supei, mai potrivim gustul, dacă este nevoie, apoi luăm oala de pe foc.

Servim paprikaşul calduţ!

Poftă bună!

TIPS-URI

1

se poate servii cu suc de roşii sau smântână;

Daca ti-a placut reteta noastra "Paprikaş cu carne de porc cartofi şi găluşte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Geanina87 1

26.10.2014, 20:33

deyutzky 1

26.10.2014, 23:51

foarte bun

mihaelar63 1

05.11.2014, 23:47

Galustele sunt placerea mea vinovata . Trebuie sa incerc jumatate gris , jumatate faina alba ca si tine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Papricas cu carne de porc reteta traditionala ungureasca