Parmigiana de vinete

de Alina26 in Mancaruri de legume, 24 Mai 2013 | 4534 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de vinete
  • 450 g sos de rosii
  • 3 mozzarele
  • 100 g faina alba
  • 200 g parmezan ras
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita de busuioc uscat
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • 400 ml ulei de floarea-soarelui pentru prajit
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parmigiana de vinete:

1.Spalam vinetele le taiem fasii de circa 1cm,le presaram cu sare si le punem la scurs timp de 30 de minute.Dupa aceia le punem pe servetele sa absoarbe toata apa.

2.Pregatim sosul de rosii:punem o tigaie la incins cu un catel de usturoi curatat si zdrobit,dupa care il scoatem mai tarziu.Adaugam sosul de rosii,busuioc.oregano,sare,piper si mestecam pana se ingroasa.

3.Prajim vinetele:punem o tigaie la incins cu 400ml ulei,lasam sa se incinga foarte bine.Dam vinetele prin faina si le prajim la foc rapid.Le punem pe servetele sa absoarba uleiul.

4.Incingem cuptorul la 180°.Intr-o tava punem un strat subtire de sos,apoi un rand de vinete,apoi iar sos de rosii,mozzarela data pe razatoare sau taiata marunt,si parmezan ras.Continuam pana la ultimul strat fiind sos de rosii,mozzarela si parmezan ras.

5.Dam tava la cuptor timp de 30 de minute pana se rumeneste.Cand e gata lasati sa se raceasca cam 15 minute si apoi serviti.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Parmigiana de vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chicken parmigiana in vas Zepter