Pasca cu branza dulce si stafide

de mirela0911 in Prajituri, 2 Mai 2011 | 5490 vizualizari

 

Am luat reteta dintr-o revista, am zis sa fac si eu pasca de sarbatori ca nu am facut niciodata. A iesit foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • Pt.aluat: 
  • 300g faina
  • 2 galbenusuri
  • 2 lg zahar pudra
  • 100 g unt
  • 1 praf de copt
  • 1 lgt. zeama de lamaie
  • Pt. umplutura:
  • 700g branza de vaci bine scursa
  • 1 pahar smantana
  • 7 lg zahar pudra
  • 5 oua
  • 100g stafide aurii
  • 2 lg gris 
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza dulce si stafide:

Se mixeaza untul cu zaharul pudra si galbenusurile pana devin o compozitie omogena. Se adauga faina si praful de copt stins in zeama de lamaie si se framanta cu mana un aluat omogen si elastic. Se lasa la odihnit pana pregatim umplutura.

Branza de vaci o amestecam cu zaharul, ouale adaugate pe rand si smantana.

Aluatul se intinde si-l asezam intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt, imbracand si peretii. Se presara grisul (eu am uitat), apoi se toarna compozitia. Deasupra se orneaza in forma de cruce cu ornamente de ciocolata sau se rade ciocolata si se da la cuptorul bine incins pt. primele 10 minute la foc mare apoi se da la focmic, pana cand este coapta pasca. Se face testul cu scobitoarea . Se scoate din forma cand s-a racit complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere