Îmi place pasta de pește, în special cea de ton, pentru gustul său aparte și pentru culoare. Dacă alți pești îi pot transforma de proaspeți, în pastă, pentru ton trebuie să apelez la cel din conservă. Dar mă consolez cu gândul că în asta e și un avantaj, totuși: se face mai repede....
Este o rețetă simplă, foarte ușor de făcut și rapidă. Această pastă de ton are puține ingrediente și condimente, pentru a permite sesizarea gustului natural al peștelui.
Pasta de ton este mult mai bună, dacă este preparată cu unt, în perioadele când nu este post.
Se scoate tonul din cutiile de conserve și se lasă să se scurgă de lichid într-o strecurătoare.
După câteva minute, se mărunțește tonul cu furculița, sau în robot.
Se curăță o ceapă medie, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie, după care se taie foarte fin.
Se adaugă ceapa tocată în tonul mărunțit, margarina, praful de sare și zeama de lămâie. Se omogenizeză compoziția și se pune într-un vas.
Se decorează cu felii de ceapă și de lămâie.
Se poate consuma imediat, sau mai târziu. În acest ultim caz, acoperiți vasul cu pasta de ton și depuneți-l în frigider.
1
Dacă doriți ca pasta să fie foarte fină, mărunțiți tonul cu mixerul.
2
Pasta de ton este mult mai bună cu unt, dar aceasta este o rețetă de post.
3
După gust, puteți suplimenta cantitățile de ceapă, sare și lămâie.