Paste cu ierburi aromate, in sos ragu si ciuperci

de Ina in Paste, 6 Mai 2010 | 7145 vizualizari

 

Cand am postat pe site tagliatellele, un prieten mi-a vorbit de sosul ragu, ca fiind cel mai bun pentru paste ( sotia lui doar se intorsese din Italia si gatea des acest sos) . Mi-a dat reteta, iar azi am gatit paste cu sosul ala...... nu pot decat sa zic: multumesc "nene", multumesc MaRa. ;) Este excelent, merita munca!

 

INGREDIENTE

  • o punga de paste cu ierburi aromate ( 500 g)
  • 500 g carne tocata de vita
  • 2 cuburi knorr de vita
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • o ceapa mare
  • un morcov
  • 500 ml. lapte
  • 250 ml. vin alb ( sau rosu )
  • 400 g bulion
  • piper, busuioc maruntit
  • o cutie cu ciuperci
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ierburi aromate, in sos ragu si ciuperci:

1. Pastele se fierb 7-8 minute in apa cu sare ( 1 litru apa la 100 g. paste)

 2. Ceapa si morcovul se calesc putin in ulei de masline, apoi se adauga carnea tocata, laptele, vinul, bulionul, 2 cuburi knorr de vita si se fierb 2-3 ore, la foc mic, pana scade sosul, mestecand din cand in cand.

Se adauga ciupercile , busuioc maruntit si piper.

Se mai dau cateva clocote si oprim focul.

 3. Sosul se toarna peste paste si  servim cat sunt calde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ierburi aromate, in sos ragu si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

nadina73 1

08.05.2010, 00:13

si eu vreua ina ,mie mi-ai lasta ceva?

Ina 1

08.05.2010, 08:52

ups! nu...

Ina 1

08.05.2010, 08:52

dar mai fac!!!!!!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Fundite cu sunca si ciuperci