Paste cu nuca si sos caramel

de adasev12 in Penne, 22 Ian 2012 | 8121 vizualizari

 

ca la mama acasa...doar ca ea nu punea sos...doamne, ca nu ma mai saturam de ele...foarte simple dar bune tare...astea pe langa risotto...

 

INGREDIENTE

  • 200 g paste ditalini rigati
  • nuca dupa gust
  • zahar dupa gust
  • 2 lg ulei de floarea-soarelui

sos caramel:

  • 3 g zahar
  • un cub  de unt
  • 30 ml lapte praf diluat sau frisca lichida
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu nuca si sos caramel:

pastele se fierb in apa sarata cu o lg de ulei...nimic nou sub soare....

se strecoara si se pun pe doua farfurii.

se presara din belsug cu nuca macinata si indulcita dupa gust, apoi peste nuca se mai pune un adaos de zahar.

numa cine doreste...se presara putin ulei deasupra si se toarna apoi sosul...

sosul: se caramelizeaza zaharul frumusel, se pune untul si se lasa la topit,  invartind usor cratita , de maner...

se stinge cu laptele sau frisca si se lasa sa se topeasca bine caramelul.

se poate pune si fierbinte peste paste, dar daca il lasati la racit, se va ingrosa, va fi mai aspectuos.

se savureaza cu pofta nebuna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu nuca si sos caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

adasev12 1

23.01.2012, 12:41

gabytza....

mirela0911 1

23.01.2012, 20:12

asta-mi place si mie

lacrimioara 1

24.01.2012, 21:53

mmmmmmmmmm ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu nuca si sos caramel