Paste cu sos de ton

de iolanda-elena in Penne, 3 Dec 2014 | 4512 vizualizari

 

Buna ziua,bucatarasi!

Pastele cu sos de ton sunt lejere si indicate pt o masa de pranz .

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 buc de ramura de telina verde
  • 350/400 g bulion
  • patrunjel
  • 200 g ton(2 cutii ton in ulei sau apa)
  • paste /penne
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de ton:

1.Se face sosul de ton, prin urmare se pune in mixer: ceapa,morcovul,telina verde,patrunjelul taiate bucati si se mixeaza.Se pun intr-o cratita medie cu jumatate de lingura de ulei de masline si se lasa2 min.

Apoi se adauga tonul si bulionul si se lasa 2 min, dupa, se adauga un pahar cu apa,aprox.300 ml apa.Acest sos se acopera cu un capac si se lasa la foc mic 1 ora si 30 min. Din cand in cand mai mestecam in sos .

2.Cand am terminat sosul,punem apa la fiert pt paste si cand apa da in clocot punem pastele la fiert  si se lasa aprox 12 min(uitati-va pe punga de paste)

Dupa ce sunt fierte pastele ,le strecurati si le amestecati cu 2-3 linguri de sos de persoana(in functie de gust )

Deasupra se presoara putin parmezan.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Sosul ramas se pune in borcane mici si se baga la congelator si ori de cate ori vrem sa mancam se scoate inainte pt a se decongela.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Merisor 1

03.12.2014, 19:02

Si eu folosesc combinatia asta, deseori.

MotanLaOale 1

03.12.2014, 19:58

iolanda-elena 1

04.12.2014, 10:37

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne cu sos de rosii si sunca afumata