Paste cu sos pesto si pui la grill

de Irina in Pui, 29 Sep 2015 | 5575 vizualizari

 

Am pregatit pentru masa de pranz ceva deosebit: am marinat cateva pulpe de pui, le-am fript pe gratar si le-am servit cu paste cu sos pesto, una din cele mai savuroase mancaruri create vreodata, dupa mine.

 

INGREDIENTE

  • Pt pulpele marinate:
  • 2 pulpe de pui dezosate (Puiul fermierului)
  • boia de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • Pt sosul pesto:
  • 30 g busuioc proaspat
  • 1 lingurita sare mare de Himalaya
  • 2 catei de usturoi
  • 40 g parmezan
  • 30 g seminte de pin
  • 5 linguri ulei de masline
  • 100 g paste Tortiglioni
  • un cub de unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos pesto si pui la grill:

Am pregatit puiul cu cateva ore inainte. Am dezosat pulpele fara sa indepartez pielita, le-am uns cu ulei de masline si le-am condimentat cu sare, piper si boia de ardei, dupa care le-am pus in frigider, pana le-a venit vremea sa le pun pe grill.

Le-am crestat si le-am asezat pe grill, pe partea cu pielita. Le-am intors pe ambele parti, avand grija nici sa se rumeneasca prea tare, nici sa ramana nefacute. :)

Am fiert pastele in apa cu un praf de sare, le-am scurs si le-am amestecat cu un cub de unt. Le-am lasat acoperite. 

Cat timp pastele au fiert, am pregatit sosul pesto. Pentru acesta am mers pe mana lui Radu Popovici, caruia ii multumesc, sosul e desavarsit. :)  http://www.reteteleluiradu.ro/2009/06/03/sos-pesto/

Am pus in mojar busuiocul, sare mare, semintele de pin, usturoiul si am pisat amestecul. Am adaugat si parmezanul, iar la final uleiul de masline, lingura cu lingura, pana am obtinut o crema fina. 

Am amestecat pastele cu o lingura zdravana din sosul pesto, iar deasupra am asezat fasii de carne. 

Pot sa mai spun doar atat: oh, ce gust divin! Si va poftesc sa incercati si voi sa faceti, nu veti regreta! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos pesto si pui la grill" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Irina 1

30.09.2015, 15:24

Cleme, te astept! Azi nu mai am paste, am o fasole batuta in schimb...si o friptura de iepure care acum se face, la foc moale.

dantes 1

01.10.2015, 07:12

Bune!

Rahela Velicu 1

20.06.2021, 16:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui