Paste cu spanac si ricotta

de Maria68 in Paste, 2 Mai 2012 | 4566 vizualizari

 

Este o reteta extrem de simpla, dar deosebit de gustoasa!

 

INGREDIENTE

  •  350g paste largi
  • 450ml rosii pasate sau pulpa de rosii
  • 275g spanac
  • 50g pesmet
  • 120ml lapte
  • 60ml ulei
  • 250g branza ricotta
  • 1 catel usturoi
  • 25g Parmesan
  • sare,piper negru
  • 25g seminte de pin(eu am folosit nuci macinate)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu spanac si ricotta:

Intr-o craticioara, fierbem pastele in apa cu sare,dupa instuctiunile de pe pachet. Cand sunt gata fierte le trecem printr-un jet de apa.
Spanacul se fierbe in apa cu sare cateva minunte, dupa care il punem intr-o sita si prin presare  scurgem surplusul de apa existent.
Pulpa de rosii sau rosiile pasate, le asezam intr-o sita deasupra unui bol si cu o lingura le presam.
Punem pesmetul, laptele si 45ml ulei in mixer si mixam putin.Adaugam spanacul si ricotta, mixam putin, dupa care adaugam sarea, piperul si un pic de nucsoara. 
Mixam impreuna pulpa de tomate sau pasate, cu uleiul de masline, catelul de usturoi. Intindem sosul obtinut intr-un vas rezistent la temperaturi inalte(eu am folosit vas yena).
Pasta mixata obtinuta (spanac, ricitta....) o introducem cu ajutorul unui sprit sau punga pt. ornat torturi in pastele fierte si le asezam peste pasta de rosii.

Punem la cuptor cam 15 min. Dupa ce scoatem din cuptor presaram deasupra Parmessan si seminte de pin sau nuci macinate  si lasam un pic pana se rumeneste branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu spanac si ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle aglio, olio & peperoncino