Pastel de pollo

de nico15 in Pui, 25 Mai 2017 | 2357 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de pui
  • 43 g telina
  • 43 g ceapa
  • 31 g ardei
  • 66 g de morcov / 1 bucata
  • 3 catei de usturoi
  • Aluat:
  • 200 gr unt
  • 1 lingurita de sare
  • 2 lingurite de zahar
  • 390 gr de faina
  • 4 cuburi de gheata 
  • Umplutura:
  • 102 gr de ceapa tocata fin
  • 3 catei de usturoi
  • Sos alb care intra in compozitia umpluturi:
  • 156 gr de mozzarella
  • 63 gr de unt
  • 100 ml de lapte
  • 100 gr de faina cernuta
  • 100 ml de supa concentrata de pui
  • 1 lingura de Salsa Lizano(gen Worcestaireshire sauce)
  • 1 ½ lingura de mustar
  • 1lingurita de sare
  • 3 lingurite de zahar
  • 2 cuburi de delikat
  • 1 galbenus
  • boia
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastel de pollo:

Ingredientele pentru aluat se amesteca la robot si se adauga si cele 5 linguri de apa foarte rece (cele 4 cuburi de gheata se pun intr-un pahar si adaugam apa).  Rezulta un aluat moale, sfaramicios, ca la quiche/tarta, poate chiar mai moale putin.

 Se scoate din robot, se pune in folie de plastic si se da 15 minute la frigider. 

Pentru umplutura, tocam ceapa foarte fin, punem intr-o tigaie ulei si o adaugam, radem pe razatoare fina usturoiul si le vom sota impreuna, pana cand prind un pic de culoare. Adaugam puiul care a fost fiert in avans si restul ingredientelor, radem mozzarella, cernem faina si o amestecam cu laptele, adaugam supa de pui si lasam sa fiarba la foc mic, pana se evapora lichidul. Atentie sa nu se lipeasca. Dupa ce este gata, se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit compozitia si am scos aluatul de la frigider, ungem forma cu putin ulei si impartim aluatul in 2 parti egale si il intindem  in forma si mai dam inca 10-15 minute la frigider. Dupa expirarea timpului, punem compozitia si intindem al doilea aluat, ca un capac deasupra.

 Este de preferat o forma dreptunghiulara, gen Yena.

 Ungem cu galbenus si putem pudra cu putina boia si dam la cuptor 30-40 de minute.

Mie, la final, mi s-a parut destul de moale si nici nu s-a taiat fenomenal, as ajusta un pic cantitatile la aluat. In rest compozitia si gustul sunt deosebite.

Aici asa se prepara, deci trebuie sa ma adaptez.

  

Pofta Buna!

www.reteteleluisupernico.blogspot.com

www.transilvaniahostel.blogspot.com

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastel de pollo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

oanapl 1

25.05.2017, 15:03

Interesanta reteta!

nico15 1

25.05.2017, 16:16

Multumesc Ksenya, da este buna dar cam multa munca. Multumesc Oana.

dantes 1

26.05.2017, 13:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui Shanghai cu sos iute