Pastel de praz

de Alexandru29 in Aperitive / Garnituri, 7 Noi 2013 | 7559 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.1/2 kg praz
  • 500 ml smantana
  • 6 oua
  • sare
  • piper
  • cascaval ras
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastel de praz:

Se curata prazul si se lasa doar partea alba, se taie rondele si se pune la calit cu putin ulei. Se adauga un praf de sare si se lasa la foc mic aproximativ 15 minute pana se inmoaie.

Intr-un castron se bat 6 oua se adauga 3/4 din smantana si 3/4 din prazul calit.

Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu un si pesmet si se da la cuptorul incalzit la 180 grade pentru 35, 40 de minute dupa care se presoara cascavalul deasupra si se lasa la gratinat pentru inca 5 minute.

Prazul si smantana ramase + putin piper se bat cu robotul de bucatarie pana se obtine un sos pentru preparatul nostru. Se serveste totul rece . Pofta Buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastel de praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 18.07 la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Minitarte cu legume asortate si jambon