Pastourmadopita (placinta cu pastrama)

de Doralinda in Mancaruri cu carne, 31 Mar 2013 | 8646 vizualizari

 

Pastourmadopita sau mai e cunoscuta si sub numele de Pita Kaisareias, e foarte populara in Grecia, si am descoperit-o de curand, de fapt o vedeam pe la toate tavernele dar nu am indraznit sa o cer nestiind ce e exact si cum odata eram cu soacra in oras, mi-a recomandat-o, si uite asa am ajuns sa o gatesc si eu! Foarte delicioasa!
Dar cred ca totusi exista o diferenta intre pastourma greceasca si cea a noastra, si anume, cea greceasca e mult mai fina transata ca si feliile carpacio si are o crusta cu foarte multe ingrediente picantice si cu influente arabesti, turcesti......iar carnea fiind de vita, si nu de porc ca a noastra.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de placinta
  • cca 150 gr pastrama taiate felii foarte subtiri
  • 1 ceasca branza kaseri rasa ( ei bine acest tip de branza e grecesc si nu stiu cu ce ati putea sa il inlocuiti, e in genul gruyer dar mai moale si nu chiar atat de galben la culoare si mai picant)
  • 1 ceasca branza gruyere rasa
  • 3 rosii
  • 2 linguri seminte de susan
  • 1 ou ptr ungere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastourmadopita (placinta cu pastrama):

Feliile de pastrama le taiem in bucati medii, rosiile le taiati felii si le lasati putin in strecuratoare ptr a se scurge apa. Intr-o forma, puneti hartie de copt, apoi prima foaie de placinta, apoi presarati gruyere, apoi pastrama, apoi rosiile si la urma branza kaseri. Acoperiti cu cealalta foaie de placinta , ungeti cu oul batut putin si presarati semintele se susan.

Intepati usor cu un cutit in forma pe care o veti taia si puneti la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 45-50 min( depinde de cuptorul fiecaruia).

TIPS-URI

1

Eu nu am avut seminte de susan si am folosit seminte de in.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastourmadopita (placinta cu pastrama)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placintă cu carne a la finu’ Victor