Pastrama din piept de pui

de Bucataras Diana in Mezel de casa, 14 Noi 2016 | 8487 vizualizari

 

Am descoperit si eu America in sfarsit… :p De obicei cumparam doar pulpe sau piept de pui in functie de necesitati. De cand m-am hotarat sa fac pastrama de pui,am facut niste calcule si mi-am dat seama, la insistentele sotului ( ce fericit o sa fie cand o sa vada ce am scris :D ) ca este mult mai rentabil sa iau un pui intreg si sa il transez. Reteta de pastrama de pui am gasit-o la Lalena,am adaugat busuioc si oregano si am pus usturoi pisat in loc de usturoi praf. Si e tare buna. De cand avem afumatoare o si afumam…

 

INGREDIENTE

  • Piept de pui - 1 kg/2 kg,
  • 1 l apa,
  • 2 linguri sare
  • 1 lingura zahar
  • 50 ml Ulei
  • Piper negru macinat dupa gust
  • 1 lingurita boia ardei dulce sau iute
  • 4-5 catei usturoi
  • Piper negru (boabe)
  • Frunze de dafin
  • Busuioc si oregano
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama din piept de pui:

Spalam pieptul de pui si daca este cu os, il dezosam. Il taiem in doua. Intr-un vas incapator punem apa, zaharul, sarea, piperul boabe si frunzele de dafin.Amestecam pana se dizolva sarea si zaharul.Asezam carnea in vas si o dam la rece cca 24 h. Dupa cele 24 de ore scoatem carnea,o spalam un pic si o lasam la scurs.Intre timp amestecam uleiul cu piperul macinat,boia si usturoiul pisat. Asezam bucatile de pui intr-o tava si le ungem pe o parte cu amestecul de ulei si presaram oregano apoi le intoarcem pe cealalta parte le ungem si presaram busuioc. Acoperim tava si dam la cuporul preincalzit la 200 grade pentru cca o ora.Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca acoperita. Se poate si afuma. Facem agatatoare din sfoara, punem bucatile de pui la afumat si le tinem cca 12 ore. Am servit cu zacusca de dovlecei. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Si acesta se poate congela

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama din piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

15.11.2016, 09:04

miki_a 1

15.11.2016, 16:34

Super fain, bun si economic! Cat te invidiez pentru afumatoare!

Rocsi 1

15.11.2016, 20:45

Buuuuna pastrama!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

ieri la 11:14

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

pe 05.11 la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]