Pastrav cu cimbru si piure cu masline negre a la Jamie O.

de Adinuta in Pastrav, 1 Dec 2009 | 8143 vizualizari

 

Am incercat 2 dintre retetele lui Jamie si le-am imbinat pentru o masa gustoasa si aromata. Pentru cei care au sau vor sa cumpere volumele lui Jamie de la J.N., mentionez ca cea de peste se gaseste in volumul 2, iar piureul cu masline negre in volumul 3. Mie mi-au placut foarte mult!

 

INGREDIENTE

pentru peste:
  • 2 pastravi eviscerati si curatati de solzi (Jamie a folosit 4 de 400 si ceva de grame, eu 2 de vreo 200 si ceva, asa am gasit)
  • o mana de cimbru proaspat
  • o lingurita sare de mare (el a folosit Maldon)
  • piper proaspat macinat
  • vreo 2 linguri ulei de masline
  • o lamaie
  • 4 frunze de dafin (eu am folosit mai mititele)
Pentru piure:
  • cativa cartofi (eu am folosit 8, dar mi-a iesit cam mult piure)
  • cam 150 grame masline negre
  • sare (doar daca maslinele nu sunt foarte sarate)
  • piper
  • o lingura ulei masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu cimbru si piure cu masline negre a la Jamie O.:

Pasul 1: Am curatat si taiat cartofii felii (sa fiarba mai repejor) si i-am pus la fiert cu putina sare si ulei de masline. Am incalzit cuptorul la cea mai mare temperatura. Am spalat pastravul si l-am uscat cu servet de hartie. Am taiat cimbrul cat de fin am putut si l-am amestecat intr-un castronel cu ulei de masline si o lingurita de sare de mare si piper macinat. Am uns pastravul in interior cu o parte din amestec, iar cu restul l-am uns si la exterior. Am pus si in interiorul pestelui niste crengute de cimbru.

Pasul 2: Lamaia am taiat-o in jumatate si apoi i-am taiat capetele pentru a putea sta in tava. Am facut cate o incizie in miez si am pus cate doua frunze mici de dafin (cum se poate vedea si in poze). Am pus pastravul si lamaile intr-o tava si i-am dat la cuptor pentru 15 minute.

Pasul 3: Dupa ce au fiert cartofii, i-am scurs de apa. Maslinele le-am dat prin robot, dar nu foarte fin, ci cat sa fie tocate mai marunt. Le-am pus in piure impreuna cu uleiul de masline, un pic de sare (maslinele mele nu erau deloc sarate), piper si am amestecat bine.

Pasul 4: Am scos pastravul de la cuptor si pe fiecare farfurie am pus cate un peste si "piftelute" din piureul cu masline. Am stors lamaia coapta deasupra pestelui. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu cimbru si piure cu masline negre a la Jamie O." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Adinuta 1

05.02.2010, 13:57

Sylvia, a fost printre cei mai buni pesti mancati vreodata! Mi-a placut mai ales ce gust capata lamaia de la foile de dafin, iar piureul super bun cu masline, chiar sa incerci, e si rapid si multumesc frumos de laude!! de la asa un "decorator" ca tine, e o mare bucurie!

elena1988 1

08.02.2011, 10:16

Panacris 1

13.12.2011, 11:23

Delicios, la favorite cu el chiar daca l/am descoperit acum, stii vorba ceea niciodat nu/i prea tarziu!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav somonat cu sos exotic picant