Patatas bravas

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 3 Feb 2011 | 6361 vizualizari

 

Multumesc pentru idee lui Adi Hadean. Minunati au iesit !

 

INGREDIENTE

  • 700 g cartofi rosii
  • 1 ardei iute
  • 1cutie rosii in bulion
  • 3-4 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • ulei de masline
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Patatas bravas:

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare.Dupa ce s-au fiert ii scufundam in apa rece sau gheata , cateva secunde , astfel putindu-i curata foarte usor de coaja.
Dupa ce i-am curatat ii taiem in sferturi pe lungime, ii punem intr-o tava cu hartie de copt si ii stropim cu ulei de masline. Ii dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 15 minute apoi intoarcem cartofii pe partea cealalta si ii mai lasam 10-15 minute sa se coaca.
Pregatim salsa:
punem intr-un blender rosiile, ardeiul iute, usturoiul si patrunjelul verde si le tocam marunt; adaugam apoi bulionul din cutie si sare daca mai este nevoie.
Intr-o tigaie punem foarte putin ulei de masline si adaugam legumele pasate, lasam sa dea un clocot.
Se scot cartofii din cuptor si se pune acest sos peste ei.
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Patatas bravas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute