Pate de ficat

de Lau in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2011 | 5250 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficat de pui
  • 1 ceapa mare
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingurita busuioc
  • sare dupa gust
  • 1 foaie de dafin
  • 2 linguri maioneza
  • 100 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de ficat:

Se spala si se curata ficatul bine, apoi se pune la fiert in apa cu sare si foaia de dafin. Se spumeaza de cate ori este nevoie.

Separat se topeste untul si se caleste jumatate de ceapa si jumatate de capatana de usturoi (curatate si taiate marunt) Se adauga busuiocul si ficatul fiert. Se adauga o cana de apa in care au fiert ficateii si se calesc impreuna 5 minute. Daca mai este nevoie se mai adauga apa.

Se lasa la racit si cand aproape s-a racit se da prin masina de tocat carne de 2 ori, se taie ceapa ramasa si usturoiul marunt si se da si el prin masina de tocat ultima data cand dam ficatul. Se adauga maioneza si sare dupa gust, se pune intr-o cutie ermetica si se da la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de ficat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 60 %
999.99 lei
399.99 lei

COMENTARII (21)

Lau 1

13.04.2011, 10:57

mihaela

Lau 1

13.04.2011, 10:57

deyu

Lau 1

13.04.2011, 10:57

mamaie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]