Pate de pui cu ciuperci

de CookieMonster in Aperitive / Garnituri, 8 Apr 2013 | 11586 vizualizari

 

Este o alternativa sanatoasa si gustoasa a pateului din comert.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficat
  • 3 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • coditele de la 500 g ciuperci
  • 1 pahar de vin rosu
  • 1 lingurita de unt
  • ulei
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de pui cu ciuperci:

1. Se spala bine ficatul si se pune la scurs.

2. Ceapa si usturoiul se curata, se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei incins impreuna cu putina sare. Cand ceapa devine sticloasa adaugam coditele de ciuperci spalate bine si tocate marunt.

3. Dupa 5 min adaugam ficatul si lasam inca 5 minute si adaugam vinul. Semiacoperim oala si lasam sa scada lichidul.

4. Cand lichidul este aproape evaporat adaugam untul, asteptam sa se topeasca, asezonam cu sare si piper si luam de pe foc.

5. Se marunteste cu blenderul de mana.

Se serveste rece, daca aveti rabdare :)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

ieri la 16:08

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

ieri la 12:51

Cozonac cu alune de pădure și ciocolată - Rețeta pentru un desert pufos și delicios

pe 18.12 la 12:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]