Pate din alune/nuci caju si ciuperci

de Panacris in Mancaruri de post, 4 Iun 2018 | 6282 vizualizari

 

Un preparat rapid, nu foarte costisitor și la îndemana oricui vrea să mănânce sănătos. Chiar și începătoarele în bucătărie îl pot prepara foarte ușor. Minunat și sănătos pentru "picnicul bucatarasilor" !

 

INGREDIENTE

  • Ciuperci champignon cca. 250 g
  • Caju SanoVita https://www.sanovita.ro/caju-crud-500g-693.html, cca. 50 g
  • Ceapă galbenă 1 bucată mica
  • Ulei de cocos SanoVita 2 linguri
  • Coriandru/pătrunjel proaspăt cca. 2-3 fire
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat
  • Semințe de in https://www.sanovita.ro/seminte-de-in-1-kg-79.html.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate din alune/nuci caju si ciuperci:

Nucile sau alunele de caju, se prăjesc într-o tigaie la foc mare cca. 5 minute până se rumenesc.

Se scot din tigaie și se lasă deoparte, apoi se adaugă uleiul de cocos, ceapa curățată și mărunțită, ce se lasă la călit la foc mic, cca. 5 minute până ce devine translucidă.

În tigaie se adaugă ciupercile, curățate și feliate, lăsându-se la rumenit cca. 5 minute la foc mare. Apoi se adaugă și alunele caju prăjite, sarea, piperul și verdeața și mai lasă la călit cca. 5 minute la foc mic, până se întrepătrund gusturile. 

Apoi se transferă într-un recipient înalt și blenduiesc până se obține o pastă fină și omogenă.

Pasta obținută se servește pe pâine prăjită, eventual unsă cu un pic de usturoi, după gustul fiecăruia, asezonată cu semințe de in SanoVita,  acompaniată de legume de sezon, sau chiar o dulceață de ardei iute/ceapă.

Preparatul e indicat nu numai celor care țin post, ci și celor care vor să mânănce sănătos.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate din alune/nuci caju si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]