Pateu de ficat

de Ina in Ficat, 8 Mai 2011 | 5823 vizualizari

 

De aceasta reteta delicioasa este responsabila sor'mea Gaby :-*

 

INGREDIENTE

  • 700 g ficat pasare
  • 350 g unt
  • 3 linguri smantana grasa
  • 100 ml vin alb demidulce
  • 3 cartofi
  • doua cepe
  • 2-3 catei usturoi
  • 3 linguri amidon ( eu nu am pus, ca nu am avut :P )
  • putina apa
  • o lingurita de busuioc
  • sare
  • piper
  • o lingurita de boia de ardei 
  • jumatate lingurita rozmarin
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ficat:

Dupa ce oparim putin ficatul,  il prajim in putin cu unt cu aproximativ 150 ml apa. Avem grija sa intoarcem ficatul, pentru a se patrunde pe toate partile. Adaugam vinul, usturoiul intreg si ceapa taiata in 4. Fierbem cca 15 minute, avand grija sa nu se lipeasca. Se opreste focul si se adauga rozmarinul, busuiocul, boia de ardei ,200 gr unt si smantana. Se pune totul in blnder si se paseaza. 

Pentru ca eu nu am avut amidon, am fiert cartofii, i-am pasat bine si i-am adaugat peste compozitia de pateu.  Am pus iar la foc si am fiert pana s-a ingrosat, apoi am lasat pateul sa se raceasca.

Restul de unt l-am mixat spuma  si l-am adaugat in pateul racit. Daca e nevoie, se mai adauga sare si piper.

Servim dupa alte 2-3 ore de pastrat la frigider. Eu nu am avut rabdare :D ( de aceea pare pateul moale in poza, dar daca aveti rabdare se intareste, va asigur =))  )E gustos si cald dar si rece, cand pateul capata o consistenta tare.

Sursa 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

ionela2682 1

25.06.2011, 21:09

Se intareste sigur! am facut si eu....si s-a intarit! Ct despre poza de prezentare mie-mi place!

Ina 1

25.06.2011, 21:32

e cam ravasit, Ionela
Da' si sa arate bine si sa nu fie bun ......

Ina 1

25.06.2011, 21:33

La mine s-a intarit. "Ficatul" e inca tanar

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficat fragezit in lapte, la tigaie