Pateu de ficat cu linte rosie

de katty in Ficat, 10 Dec 2016 | 4552 vizualizari

 

Un pateu ceva mai light, dar la fel de delicios.

 

INGREDIENTE

  • 150 gr linte rosie
  • 300 gr ficat de pui
  • 1 ceapa
  • 70 gr unt
  • 1 lingura ulei de masline + pentru servit
  • sare
  • piper rosu
  • ierburi aromate (rozmarin, busuioc)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu de ficat cu linte rosie:

 Spalam bine lintea si o punem la fiert in 300 ml apa rece, cu un praf de sare. O fierbem pana se inmoaie, apoi scurgem apa, pe care o pastram si o lasam sa se raceasca.
Curatam ceapa si o tocam fin. Curatam ficatul de pielite, il taiem bucati mai mici, il spalam si il scurgem.
Incingem untul intr-o tigaie, impreuna cu uleiul de masline si adaugam ceapa. Amestecam ocazional, pana ceapa devine translucida. Punem ficateii si amestecam pana isi schimba culoarea si se patrund . Dam jos tigaia si o lasam sa se racoreasca. Punem intr-un vas adanc ficateii cu ceapa, lintea, sare, piper macinat si mixam bine. Daca este nevoie adaugam putin din zeama in care a fiert lintea.
Servim  pateul de felii de paine prajita unse cu ulei de masline, pe care presaram amestec de ierburi aromate si piper rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu de ficat cu linte rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Ficat de curcan cu piure de dovleac si sos dulce-acrisor