Pavlova

de iana0170 in Prajituri, 13 Apr 2014 | 5183 vizualizari

 

Astazi am incerat o reteta pe care o aveam de mult timp si cum mi-au ramas niste albusuri de la alte preparate ,am zis ...hai sa "trag " o Pavlova, ceea ce am si facut.

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri,
  • un praf de sare
  • 350 g de zahar pudra,
  • 1 lingura de otet de mere,
  • 2 linguri de amidon,
  • 500 ml de frisca lichida,
  • afine,
  • 1 kiwi,
  • 2 portocale,
  • esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova:

Se bat albusurile cu un praf de sare si cand incepe sa se formeze o spuma se adauga treptat zaharul, exact ca la bezea. La sfarsit, cand spuma este gata, adica intorci castronul si nu cade si are o consistenta cremoasa si lucioasa, adaugam otetul si amidonul, amestecam bine si purcedem la urmatorul pas..coptul

Pregatim cuptorul, adica il lasam la incalzit la 150 grade circa 10-15 minute

Punem compozitia obtinuta intr-un cornet sau pos (punga gaurita la un capat) in functie de ce avem la indemana. Punem o hartie de copt pe care o ungem putin cu ulei si formam un cerc, lasam imaginatia sa  lucreze, puteti face niste ridicaturi ca turnulete la acest blat de exemplu dar, musai in mijlocul blatului sa formati o adancitura . 

Puneti blatul obtinut in cuptorul incalzit , dupa 5 minute reduceti temperatura la 100 grade si il coaceti timp de cca 60 min. Dupa care opriti cuptorul , deschideti usa sa fie crapata si lasati sa se raceasca blatul in cuptor. Atentie este un blat foarte casant 

(Mare atentie la coacere !) Depinde si de cuptorul fiecaruia ,dar trebuie obtinut un blat  care sa fie uscat si crocant pe dinafara si moale in interior de culoare alba (sa nu se faca maroniu la copt!)

Frisca o batem impreuna cu un o esenta de vanilie sau cu semintele de la o pastaie de vanilie si o punem peste blatul racit , exact in mijlocul acestuia.

Asezam si fructele fie  taiate ,cubulete, feliute cum doriti.

PS . eu am turnat si un topping de afine peste prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza,lemon curd si bezea