Peltea de soc cu portocale

de adnia in Dulceata / Gem, 15 Iun 2013 | 4122 vizualizari

 

Sirop de soc am facut si anul trecut si m-a incantat peste masura (postarea aceasta va veni in curand), dar mi-am dorit sa incerc si altceva, mai deosebit, mai ales pt. ca socul este o floare speciala, care imi parfumeaza gradina in fiecare dimineata. Vazusem la un magazin niste borcanase dragute umplute cu marmelada de soc cu portocala, dar negasind nicaieri reteta, m-am hotarat s-o prepar dupa capul meu. Si bine am facut, pt. ca a iesit excelenta!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -1 l apa
  • -1 kg zahar
  • -500 gr. portocale
  • -muuuulte flori de soc
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea de soc cu portocale:

Am preparat un sirop gros de tot din apa, zahar si zeama de la 1 portocala. Dupa ce acesta a fost gata, am oprit focul si am adaugat tot restul de portocale taiete felii si stoarse putin (in prealabil, portocalele se pot opari cateva minute, ca sa se elimine toate chimicalele din coaja) si florile de soc. Am lasat la macerat 24 ore, amestecand din cand in cand compozitia. In final am strecurat si am pus pelteaua in borcane spalate si uscate, le-am introdus la cuptor pana cand s-au incins, apoi am pus capacul si am rasturnat borcanele cu fundul in sus (le-am lasat asa cca 30 min) ca sa se formeze vidul.

Nu-i asa ca e simplu? Nu mai vorbesc de parfumul extraordinar pe care l-am inchis in borcanasele mele!

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de soc cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

iry-gabriela 1

15.06.2013, 22:07

interesanta

adnia 1

15.06.2013, 23:21

Tab1ta, zau ca n-am stiut c-o aveti si voi! eu am facut-o dupa cum m-a dus pe mine capul, dar se pare ca m-a dus bine, daca si voi sunteti pe aceeasi lungime de unda

_Alina_ 1

16.06.2013, 09:16

Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peltea (jeleu) din flori de soc