Penne Barilla cu ton si parmezan la cuptor

de Adrian2016 in Penne, 7 Dec 2018 | 4784 vizualizari

 

Anul acesta am fugit in concediu in Italia. La intoarcere ne-am gandit sa nu venim cu mana goala si sa vedem diferenta dintre produsele noastre si ale lor. Am avut mare noroc ca nevasta mea nu a luat tot magazinul. Anei ii plac pastele si am inceput cu preferintele ei......Barilla, ton Rio mare, sosuri Cirio, parmezan. Va spun ca sunt o nebunie si este diferenta de la cer la pamant intre produsele de la noi din tara si cele de la ei.

 

INGREDIENTE

  • 500 de gr penne Barilla
  • 500 de gr rosii pasate de la Cirio
  • 400 de gr ton in ulei de masline Rio Mare
  • 200 gr parmezan
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • condimente pentru paste Fuchs
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne Barilla cu ton si parmezan la cuptor:

       Pentru inceput punem pastele la fiert in apa cu sare. Le adaugam cand apa fierbe. Le-am tinut 11 minute la fiert.

        Separat curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt.

Intr-o cratita punem putin ulei si calim ceapa si usturoiul. Adaugam sosul de rosii si lasam 2-3 minute sa fiarba. Peste sos punem tonul, potrivim de gust cu mirodenii si tragem cratita deoparte.

         Cand pastele au fiert, le strecuram si le adaugam peste sosul preparat. Omogenizam compozitia si o turnam intr-un vas de yena. Peste presaram parmezan ras si dam vasul la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana cand se topeste parmezanul.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In loc de parmezan putem folosi cascaval.

2

Putem aroma sosul cu patrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne Barilla cu ton si parmezan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu ciuperci si sos alb