Penne cu ton, legume al dente și capere

de DinDragostePentruGatit in Penne, 11 Apr 2012 | 4387 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g penne;
  • 185 g ton în ulei;
  • 2 cepe roșii mici;
  • 1 ardei;
  • 2 roșii;
  • 3-4 căței de usturoi;
  • 1/2 ardei iute;
  • 1 lgț capere;
  • câte un vârf de linguriță de: cimbru, busuioc, oregano;
  • câteva frunzulițe de coriandru;
  • un strop de vin alb (ne rămâne nouă mai mult);
  • 2-3 lg ulei de măsline;
  • pătrunjel;
  • parmezan ras (opțional);
  • sare;
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu ton, legume al dente și capere:

Se pregătesc legumele pentru paste.

Pastele se fierb al dente, se reduce timpul de fierbere scris pe pachet cu 1 chiar 2 minute.

Într-o tigaie încinsă se pune tonul + uleiul, se adaugă usturoiul, peste 1 minut ceapa, apoi roșiile, ardeii, un strop de vin alb, se lasă pe foc 3-4 minute, după care se pun ardeii iuți, caperele și condimentele.

Se amestecă sosul împreună cu pastele fierte (strecurate și trecute sub un jet de apă) și se adaugă 2-3 linguri de ulei de măsline. 

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

în momentul servirii se poate presăra puțin parmezan ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu ton, legume al dente și capere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (11)

Cris2711 1

11.04.2012, 19:01

ce bune sunt si ce bine arata

iry-gabriela 1

11.04.2012, 19:44

Sim0na 1

11.04.2012, 22:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu ton si parmezan