Penne rigate bologneze

de Sidy in Penne, 20 Mar 2011 | 5941 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g pachet penne rigate
  • 500 g carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 1/2 ardei gras
  • 1/2 gogosar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • chilli
  • boia
  • oregano
  • usturoi granule
  • sare
  • piper
  • marar verde patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne rigate bologneze:

Ceapa se curata si se taie marunt.
Ardeiul si gogosarul se maruntesc si ele .
Rosia se decojeste si apoi se taie cubulete mici.
Uleiul il punem la incins si adaugam ceapa, ardeiul si gogosarul. Amestecam cu o lingura de lemn pina cand ceapa devine sticloasa si legumele s-au inmuiat. Atunci adaugam rosia si asezonam. Lasam sa dea cateva clocote , apoi adaugam carnea tocata. Invartim in cratita pina cand carnea isi schimba culoarea si este fiarta.Adaugam mararul verde tocat. Daca este nevoie se mai adauga 1/2 cana cu apa si se lasa sa fiarba carnea bine.
Punem pastele la fiert in apa cu sare si le fierbem conform instructiunilor de pe punga.
Cand sunt fierte, rasturnam apa de pe ele si asezam pe farfurii portiile de paste.
La fiecare farfurie cu paste adaugam 2-3 linguri de carne tocata cu sos si presaram deasupra patrunjel verde tocat.
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne rigate bologneze" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne cu sunca si cascaval la cuptor