Penne rigate cu legume gratinate

de vio_dreams in Penne, 15 Noi 2013 | 19393 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr penne rigate
  • 300 gr legume mixte
  • 1 buc praz
  • 150 gr cascaval
  • 50 gr parmezan
  • 150 ml lapte
  • 150 ml smantana
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita oregano
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne rigate cu legume gratinate:

Fierbem pastele conform indicatiilor de pe ambalaj apoi le trecem prin jet de apa rece. Intr-un vas innabusim in doua linguri de unt prazul taiat rondele si legumele. Ungem o tava termorezistenta cu unt. Amestecam pastele cu legumele si le punem in tava.

Facem un amestec din lapte, smantana, parmezan, sare, piper si oregano. Amestecul obtinut il turnam in tava peste paste si legume.

Dam tava la cuptor pana cand compozitia este legata si usor rumena desupra.

Radem deasupra cascavalul.

Dam din nou la cuptor pana ce acesta se va topi formand o crusta frumoasa. Se servesc calde.

TIPS-URI

1

Eu am folosit legume congelate iar amestecul a continut: cartofi, brocoli, morcov si ciuperci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne rigate cu legume gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos de dovlecei