Perisoare cu sos de rosii

de La Ancuta in Mancaruri cu carne, 11 Noi 2013 | 23802 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare:
  • 700 g carne tocata
  • 1 ou
  • 1 ceasca mica orez
  • 1 ceapa mica
  • sare, piper
  • cimbru
  • busuioc, cimbru, foaie de dafin (pentru fiert perisoarele)
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa mare
  • 5 catei de usturoi
  • 2 rosii mari de gradina
  • 1 ceasca bulion
  • 1 ceasca suc de rosii cu ardei
  • 1 ceasca de apa in care au fiert perisoarele
  • sare, piper
  • 1 frunza de dafin
  • cimbru
  • busuioc proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare cu sos de rosii:

Amestecam carnea cu oul, ceapa taiata marunt si orezul spalat bine in apa rece. Adaugam sare, piper si cimbru si amestecam pana se omogenizeaza.
Punem o oala cu apa pe foc, in care adaugam frunza de dafin, sare, piper, cimbru si busuioc. Cand incepe sa fiarba adaugam perisoarele si lasam sa fiarba pana cand acestea se ridica la suprafata.

Scoatem perisoarele cu o paleta direct in vasul in care le vom da la cuptor.

Separat calim ceapa si usturoiul in 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de apa. Adaugam rosiile taiate cubulete mici si lasam putin sa fiarba apoi adaugam bulionul, sucul de rosii cu ardei si cescuta cu apa.

Adaugam apoi foaia de dafin si cimbrul si lasam pe foc pana cand sunt fierte rosiile, La final adaugam sare, piper si busuioc proaspat tocat.

Turnam sosul peste perisoare si dam la cuptor pentru 30 de minute. Servim calde alaturi de garnitura pref erata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
"Cuib" de spaghetti cu carne tocata