Pernite cu gem de gutui

de Constelatialeu in Dulciuri, 18 Ian 2016 | 8704 vizualizari

 

Am nevoie sa ma tin ocupata...deci mi-am facut de lucru.....

 

INGREDIENTE

  • 200 g osanza ( topita si apoi lasata sa se raceasca)
  • 460 g faina
  • 1 si 1/2 plic praf de copt cu sofran
  • 1 plic finesse coaja de lamaie
  • 2 linguri otet
  • 10 linguri apa
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • gem de gutui
  • Pentru pudrat
  • zahar farin
Portii: 88
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pernite cu gem de gutui:

Intr-un castron am pus osanza, am adaugat sarea, praful de copt si coaja de lamaie, apoi am pus otetul si am inceput sa amestec, am adaugat si apa si la final faina cernuta. Am framantat cu mana pana am obtinut un aluat nelipicios, l-am lasat sa se odihneasca 10 min, apoi am intins aluatul, formand dreptunghiuri pe care am intins gemul, am rulat si apoi am taiat mici ''pernite'', 4 buc pe fiecare rulou. Am asezat pernitele in tava tapetata cu hartie de copt si am dat tava la cuptorul preincalzit pentru cca 30-35 min in functie de cuptorul fiecaruia. Cand incep sa se rumeneasca usor sunt gata. Le-am scos din cuptor si asa calde le-am tavalit prin zahar pudra.

TIPS-URI

1

sub tava am pus un vas cu apa, sa nu se arda pernitele pe fund

Daca ti-a placut reteta noastra "Pernite cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (19)

Ina 1

18.01.2016, 18:50

Rocsi 1

18.01.2016, 19:35

Sunt grozave acum acestea. Stai in fata televizorului, iti pui un bol cu pernite in fata si sa tot mananci

mihaelar63 1

21.01.2016, 09:46

Doar la somn te gandesti de ai facut atatea perinite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]