Peste afumat

de silvianart in Peste, 7 Ian 2017 | 9071 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • peste proaspat pastrav / macrou
  • sare
  • si rabdare
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste afumat:

Pentru cine are posibilitatea, la curte, intr-un butoi de tabla 200 kg, fara fund, legam pestele cu sfoara de coada si il atarnam in butoi. Pestele cu o zi inainte a fost curatat, sarat si scos la vant. Aici imbinam doua metode, coacere si afumare. Adica, alternam, foc 5 min. apoi doar fum 20 min. si asa cam 3 ore. Foarte important, butoiul la baza sa fie incins, la jumatate mai putin si sus, foarte putin. Daca constatam ca sus se incalzeste, tragem focul afara, stingem, lasam doar fumul. Garantez, este nebunie totala. Am facut si macrou. Pacat ca n-am facut poze, n-am stiut ca ajung in situatia data. Poate imi scapa anumite detalii, dar raspund cu drag la orice nelamurire. Multumesc !

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]