Peste in sos de unt si lamaie cu marar crocant

de Satisfyyourcravings in Peste, 2 Ian 2017 | 3262 vizualizari

 

Adaptare dupa o reteta Donna Hay, publicata in cartea sa, "The New Easy".

 

INGREDIENTE

  • 50 grame unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • 4 bucati filet de peste alb (eu am folosit Tilapia), fara piele si oase
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de masline
  • 30 grame frunze de marar proaspat
  • bucati de lamaie pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste in sos de unt si lamaie cu marar crocant:

Se incalzesc 3 linguri de ulei intr-o tigaie, la foc mare si se prajesc frunzele de marar cateva minute, pana devin crocante, amestecand frecvent. Se transfera pe prosoape de hartie.

Se taie usturoiul felii, nu foarte subtiri. Cu ajutorul unui peeler, se decojeste lamaia in panglici subtiri, lungi care se asaza una peste alta si se taie in batoane subtiri.

Intr-o tigaie, se incalzeste untul si o lingura de ulei, la foc mediu, pana se topeste untul. Se adauga usturoiul si coaja de lamaie si se prajesc 2 minute, amestecand frecvent. 

Intre timp, se taie bucatile de peste longitudinal in 2 si se presara cu sare si piper, apoi se adauga in tigaie, intr-un singur strat. Se prajesc 2-3 minute pe parte, pana sunt gatite complet. 

Se asaza pe farfurii si se presara cu marar crocant. Se servesc cu mult suc de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste in sos de unt si lamaie cu marar crocant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
FILE DE CRAP CU SOS DE HREAN