Peste prajit cu mamaliga

de Sylvia in Peste, 7 Dec 2010 | 10340 vizualizari

 

Ca sa fiu sincera am ezitat putin cautand un titlu, acesti pesti mici pe care ii prezint azi sunt inruditi cu somonul si masoare intre 5 si 15 cm lungime, éperlan in denumirea lor de aici http://fr.wikipedia.org/wiki/%C3%89perlan aici ii vedeti pe wikipedia. Sunt niste pestisori mici, mai mici decat hamsiile care fac parte din categoria pestilor mic care se prajesc intregi si se numesc petite friture in Franta. Sunt foarte aromati si lejeri, eu de cand i-am descoperit i-am gatit de cateva ori.

 

INGREDIENTE

  •  Eu am folosit
  • 300 grame de eperlans de talia foarte mica, cred ca 5 -7 cm avea cel mai mare ,
  • in rest mai avem nevoie de
  • 2 linguri de ulei pentru prajit,
  • sare,
  • piper,
  • putina faina si usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste prajit cu mamaliga:

 Preparare: se pun intr-o sita pestii si se clatesc bine, se condimenteaza cu sare si piper si se pudreaza cu putina faina. Se pun la prajit intr-o tigaie neaderenta intr-un strat subtire de ulei, acoperiti cu capc in primele minute.

 In interval de 5-7 minute pestele e gata, sincer imi place mai mult in varianta asta la capac decat in baie de ulei ( am incercat si varianta ) pentru ca acolo devin mai uscati si parca isi pierd aroma. Eu i-am servit cu mamaliga si cu un mujdei de usturoi presarat cu marar verde, o nebunie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste prajit cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]