Peste spada sau emperador in sos verde

de cocineraviajera in Peste, 29 Oct 2011 | 13022 vizualizari

 

Este pestele ce-mi place cel mai mult.
E un pic mai ciupit la buzunar, dar merita.
Si cum e sambata va invit la o portie.
N-o sa regretati, cu siguranta.

 

INGREDIENTE

  • 3 felii peste
  • 5 catei de usturoi
  • un manunchi nu prea mare de patrunjel
  • 1 felie mai groasa de lamaie
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste spada sau emperador in sos verde:

 

Pestele se spala si se scurge bine pe un prosop de hartie absorbanta.

Sosul verde:

Celelalte ingrendiente, curatate, spalate, care si cum necesita, se pun intr-un vas

inalt si se macereaza cu blenderul sau cu ce alt aparat aveti pentru asta.

Se ung feliile de peste pe ambele parti cu acest sos si se lasa la frigider pana in

momentul prepararii.

Pe gratar sau intr-o tigaie teflonata, se pune o lingurita de ulei, se unge tigaia si

cand e bine incalzita se aseaza pestele la prajit.

Cu o paleta si cu mare grija sa nu se rupa, se intoarce pe ambele parti.

Cand e gata se serveste cu orice garnitura dupa preferinta fiecaruia.

Acest peste, merita acompaniat de un vin alb demisec de calitate.

Daca aveti preferinta la rosu nu e nici o problema.

Gusturile sunt in noi si prin ele ne deosebim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste spada sau emperador in sos verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]