Un pesto delicios facut din busuioc proaspat, cu aroma divina...am ales sa prepar acest pesto dupa reteta lui Jamie Oliver , inlocuind semintele de pin( care nu imi plac) cu seminte de floarea soarelui prajite in casa si renuntand la parmezan.
Acest pesto se face din busuioc foarte proaspat.
Busuiocul se spala si se pune la mixer( robot) cu un sfert de catel de usturoi. Jamie recomanda prepararea unui pesto cu aroma mai puternica la mojar.
Se adauga si semintele si apoi putin cate putin uleiul. Se pune si zeama de lamaie, apoi praful de sare si mixam foarte bine pana se leaga sosul. Daca mai este nevoie mai adaugam putin ulei.
Merge foarte bine cu paste, peste, gratar si legume.
Am preferat sa nu pun parmezan( Jamie pune o mana plina de parmezan ras), astfel ca am obtinut un pesto mult mai sanatos( stiati ca parmezanul este cel mai acid aliment din lume?)
1
Alegeti busuioc proaspat frumos si fara pete