Pește în crustă de mălai

de elucubratiiculinare in Crap / Caras, 15 Mai 2012 | 4137 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg pește (crap sau caras),
  • 1 lingură sare,
  • 3 linguri mălai,
  • 1 lingură făină,
  • ulei pentru prăjit.

Pentru servire:cartofi prăjiți,salată verde,ulei de măsline,zeamă de lămâie,mujdei.

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pește în crustă de mălai:

Curățăm peștele de solzi, înlăturăm măruntaiele, coada, aripioarele și capul, după care se tranșează în 2 sau 4 în funcție de mărimea peștelui.
Peștele se spală bine cu apă rece și se lasă la scurs.
Se condimentează cu sare.
Într-o farfurie un pic adâncă și lată amestecăm mălaiul cu făina.
Trecem peștele prin amestecul de mălai în așa fel încât să fie acoperit complet.
Se pune uleiul la prăjit (putem să-l verificăm dacă s-a încins cu o lingură de lemn - introducem coada lingurii și dacă aceasta sfârâie atunci uleiul este încins).
Prăjim peștele pe ambele părți.
Se scoate și se lasă să se scurgă uleiul în exces.
Se servește fierbinte pe pat de salată verde stropită cu ulei de măsline și zeamă de lămâie, cu cartofi prăjiți și mujdei (eu am înlocuitul clasicul mujdei cu un sos de iaurt cu usturoi).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pește în crustă de mălai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (14)

marinicayou10 1

16.05.2012, 00:27

vreau ei euuuuu putin peste cu usturoiiii

Sim0na 1

16.05.2012, 08:21

Bun, bun!

jolygina 1

16.05.2012, 12:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]