Phad Thai e probabil the national dish of Thailand si cel mai des intalnit street-food. E un stir-fry cu noodleshi, cu sos de peste, pulpa de tamarind, oua, ardei iute, muguri de soia, +/- creveti/tofu/carne, servit cu alune prajite, coriandru si lime
Asa ca de cand ne-am intors am tot vrut sa reproduc reteta, dar nu am apucat...pana aseara (asta si din cauza ca imi trebuiau muguri de soia si nu am gasit pana de curand - la Metro [yay])
Incingeti bine uleiul in wok. Prajiti alunele sfaramate cateva secunde, apoi scoteti-le pe o farfurie.
Puneti in wok usturoiul si dupa cateva secunde adaugati ardeiul iute, si apoi taiteii scursi bine. Turnati si sosul in wok. Amestecati un minut, cat sa scada sosul, adaugati si crevetii, mai stir-uiti acolo repede, repede 10 secunde, apoi impingeti taieteii intr-o parte a wokului si in partea ramasa libera mai adaugati cateva picaturi de ulei si spargeti oul. Amestecati repede pana se coaguleaza, apoi amestecati-l cu noodleshii.
Adaugati ceapa verde, o parte din coriandrul tocat si mugurii de soia.
Tot ce mai ramane e sa-i punem intr-un bol si sa-i presarat cu alunele prajite sin inca niste coriandru tocat si muguri de soia.
Interestingly enough, tailandezii nu folosesc betigase, ci the good old fork, asa ca faceti ca ei, luati-va o furculita si start eating!
Laew phob gan mai ! - adica "see you soon" ;)
1
Also faceti sosul dinainte: amestecati sosul de peste cu zaharul brun, zeama de lime si tamarindul - if you can find that elusive ingredient (castronelul rosu, in cazul meu)
2
Inmuiati taiteii in apa calda, asa cum scrie pe pachet - but DON'T over soak them!