Picioare de miel la cuptor a la Jamie Oliver

de Bucataras in Oaie, 17 Apr 2011 | 14599 vizualizari

 

Iata si o reteta de miel preparata de Jamie Oliver, pe care o puteti prepara de Pasti

 

INGREDIENTE

  •  4 picioare de miel de la care s-a indepartat rata carnea si grasimea la un capat al osului
  • 6 fire de rozmarin proaspat
  • 150 gr unt rece
  • frunzele de la 2 fire de cimbru proaspat
  • 12 catei de usturoi cu coaja
  • 2 morcovi mari curatati si taiati felii subtiri
  • o ceapa curatata si taiata pestisori
  • un fir de praz taiat in doua si apoi feliat subtire
  • ulei de masline
  • 2 pahare de vin alb
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Picioare de miel la cuptor a la Jamie Oliver:

 Incingeti cuptorul la 200 C. Culegeti frunzele de pe doua fire de rozmarin, amestecati-le in robotul de bucatarie cu untul, cimbrul si cea mai mare parte a frunzelor de salvie, apoi condimentati cu sare si piper.

Cu un cutit mic faceti o crestatura  in picioarele de miel, intre carne si os, de jos in sus. Trebuie sa obtineti un fel de buzunar in care sa incapa un deget. Umpleti aceste buzunare cu untul aromat. Astfel, carnea se va imbiba cu o aroma extraordinara.

Rupeti 4 bucati de folie de aluminiude lungimea bratului si indoiti fiecare bucata, obtinind 4 foi de marimea A3. Puneti in mijlocul fiecarei foi o gramajoara de usturoi si legume. Ungeti picioarele de miel cu ulei de masline, condimentati-le cu sare si piper, apoi asezati cite un picior peste gramajoara de legume si usturoi.plus un fir de rozmarin si citeva frunze de salvie.

Ridicati cu atentie marginile foilor de aluminiu si turnati putin vin in fiecare "pachet". Infasurati strins folia in jurul piciorului de miel. Rupeti sau taiati folia in exces.

Asezati "pachetele" intr-o tava, cu oasele in sus. Introduceti-le in cuptorul incins pentru 2 ore si jumatate sau pina cind carnea se va inmuia suficient.

Daca ti-a placut reteta noastra "Picioare de miel la cuptor a la Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tajina de miel cu caise