Pide

de Mitinita in Pizza, 11 Noi 2012 | 11695 vizualizari

 

Facuta special ptr newsletterul Kotanyi , o vom face des de acum incolo.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 ml de apa calduta
  • 25 gr de drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • 500 gr faina
  • 1 lingurita de sare
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr carne tocata amestec
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 1/2 lingurita de coaja de lamaie Kotanyi
  • 1 lingurita de chili pul biber (sau dupa gust) Kotanyi
  • sare si piper
  • patrunjel proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pide:

Aluatul: Intr-un bol, punem apa, drojdia si zaharul si il lasam deoparte 5 minute. Adaugam faina cernuta si framantam un aluat. La sfarstit, adaugam si sarea. Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie umed si il lasam intr-un loc cald, pana isi dubleaza volumul. De obicei, folosesc cuptorul cu microunde, deoarece bolul este ferit de curent.

Umplutura: Ceapa si ardeiul gras se taie marunt cu robotul si se amesteca impreuna cu restul ingredientelor. Adaugam si patrunjel proaspat tocat. Aluatul se desparte in 4 bucati si intindem fiecare bucata. Adaugam umplutura la mijloc si ridicam putin marginile, iar capetele le indoim. Se unge marginea cu iaurt si se baga la cuptorul preincalzit. Se tin la cuptor pana incepe sa se rumeneasca marginea si carnea este facuta. Se serveste cu patrunjel proaspat, eventual si cu felii de lamaie. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pide" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (35)

Anett 1

29.03.2013, 19:34

hmmm senzational!

DIANA B 1

23.04.2013, 07:48

Se pare c-ai omis o consoana , asa-i ? (glumesc si io de dimineata)

mihaelar63 1

31.03.2020, 14:20

Ce faine-s

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pide cu carne tocata (pizza turceasca)