Piept de curcan cu spanac si ochi romanesc

de Oana in Curcan, 30 Mar 2012 | 8517 vizualizari

 

De sezon :) As manca spanac non-stop!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac proaspat
  • o legatura ceapa verde
  • o legatura usturoi verde
  • 300 g piept de curcan
  • 200 ml passata de rosii
  • sare
  • 4 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan cu spanac si ochi romanesc:

Se curata frunzele de spanac, se spala bine sub jet de apa (eu am curatat vreo 3 kg :))) am pastrat spanac si pentru alte retete...maine :) Se fierbe o oala cu apa si se opareste spanacul in apa clocotita pentru cateva secunde, se scoate rapid cu o spumiera intr-un castron mare cu apa rece-rece. Se mai trece prin jet de apa rece si apoi se lasa la scurs inntr-o sita. Se preseaza bine si cu mana, sa iasa toata apa si se pune deoparte. 

Pieptul de curcan se taie cubulete si se inabuseste in ulei cu putina apa. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie rondele, apoi se adauga peste carne. Se adauga 100 ml apa si se pune capacul. Se lasa pe foc pana se imoaie ceapa. Se adauga spanacul (frunzele se pot pune intregi sau rupte, dupa plac). Se mai adauga 100 ml apa si passata de rosii. Eu am un suc de rosii mai gros, fara seminte, facut in casa, in toamna. Se pune sare dupa gust (eu nu am mai pus, erau rosiile sarate), se acopera mancarea si se lasa sa fiarba 5 minute. Se opreste focul. 

Pentru ochiul romanesc, am fiert apa cu sare si putin otet, cand clocoteste apa se sparge oul si se aduna repede albusul cu o lingura, asezandu-l deasupra. Se fierbe la foc min 1-2 minute, apoi se scoate cu o spumiera.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu spanac si ochi romanesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan cu ciuperci si cartofi