Pieptul de porc cu sorici este unul dintre cele mai gustoase preparate pe care le putem face cu ocazia sarbatorilor de iarna. Se poate consuma fierbinte, dar daca il lasati sa se raceasca bine, se poate servi la sendvisuri sau alte aperitive.
Pentru acest Piept de porc cu sorici crocant la cuptor - O delicatesa de nerefuzat, sunt necesare cateva ingrediente: piept de porc cu sorici, vin alb, condimente, usturoi si miere.
Cum se prepara Piept de porc cu sorici crocant la cuptor - O delicatesa de nerefuzat:
Cresteaza soriciul in patrate mici, fara sa tai si carnea. Acest pas ajuta la obtinerea unui sorici crocant.
Freaca bine pieptul de porc cu sare, insistand pe sorici.
Intr-o caserola, pune vinul, putin cimbru, sare si amesteca bine. Adauga usturoiul zdrobit, si pune pieptul de porc. Acopera caserola si lasa carnea la marinat in frigider pentru 2-3 ore sau chiar peste noapte.
A doua zi, scoate pieptul de porc din marinada si unge-l cu putina miere amestecata cu o lingura de ulei. Daca nu iti place, poti omite acest pas.
Asaza pieptul de porc intr-o tava, cu soriciul in sus si adauga zeama in care s-a marinat carnea si, daca e nevoie, putina apa in tava.
Acopera tava cu folie de aluminiu si coace timp de 1,5 ore, la 160 grade C.
Indeparteaza folia de aluminiu, creste temperatura la 220°C si mai lasa carnea 20 de minute pana cand soriciul devine crocant si rumen.
Lasa carnea sa se odihneasca 10 minute inainte de a o taia. Se serveste cu garnitura de cartofi, muraturi sau salata.