De data asta am gatit la surioara mea, cu ingredientele ei, in bucataria ei, cred ca m-am descurcat si de data asta , ca ne-am lins pe degete ce bun a iesit....musai trebuia sa ma descurc ca venea Leone obosit de la concurs si avea nevoie de calorii....daca zic la ce ora am mancat chestia asta, multi mor instant...era trecut de 22.30.....:)))))))))))))))))))
Mai intai am spalat pieptul de porc si l-am portionat in bucatele potrivite, l-am asezat intr-un tuciulet incapator, am adaugat sare si 1 si 1/2 cana cu apa si l-am pus pe foc.Din cand in cand amestecam in el, am lasat sa scada toata apa si apoi sa se rumeneneasca frumos bucatele de piept, nu-i nevoie s apunem ulei pentru ca pieptul de porc este impanat si are si grasime suficienta. Separat am curatat usturoiul si l-am tocat marunt, apoi rosiile le-am curatat de coaja si le-am taiat bucatele mai mici. Am amestecat rosiile cu usturoiul, am presarat putina sare si piper si apoi am pus amestecul in tuci peste pieptul de porc, am redus focul la mic, am acoperit cu un capac si am lasat cca 30 min, sa fiarba la foc mic si sa se imbine aromele. Intre timp am pus de mamaliga, ca zau daca mergea fara.... Am ridicat capacul d ela tuci si am mai lasat cca 5-6 min, pana a fost gata si mamaliga.Pot sa ma laud, a iesit delicios....