Piept de porc la cuptor cu sos de mustar

de papabundetot in Porc, 29 Iun 2014 | 4554 vizualizari

 

Pentru pranzul de astazi am pregatit un preparat inspirata fiind de un bucatar cu stele Michelin,tare drag mie Raymond Blanc,pe care il urmaresc cu mare drag ori de cate ori am ocazia si de la care inavt de fiecare data ca arta culinara inseamna si eleganta.Asta imi inspira mie acest domn,multa eleganta in farfurie si nu numai ….

 

INGREDIENTE

  • Pentru friptura:
  • 6 bucati piept de porc
  • slaninuta afumata felii
  • 2 catei de usturoi
  • sos de peste
  • 5 spices
  • otet de orez
  • 3 linguri unt
  • ulei de masline
  • 4 lingurite mustar cu miere
  • ghimbir
  • praf vin alb
  • Pentru garnitura:
  • 500 gr fasole verde
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura unt
  • chilly,chimen macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de porc la cuptor cu sos de mustar:

Carnea: Am marinat pieptul de porc in sos de peste,otet de orez,5 spices,ghimbir praf si l-am lasat la marinat aproximativ 2 ore,apoi intr-o cratita mai mare,am pus usturoiul taiat felii,untul,uleiul de masline,carnea marinata,slaninuta si marinata si am dat la cuptor la foc mic,aproximativ o ora,dupa acest timp,am scos cratita,am pus peste carne mustar amestecat cu miere si 50 ml vin alb si am dat din nou la cuptor pana cand carnea s-a rumenit frumos si s-a formatun sos delicios.

Garnitura: Am spalat fasolea verde,apoi am pus-o in apa clocotita cu sare aproximativ 5 minute,apoi am scurs-o bine si am tras-o la tigaie in unt,ulei de masline si un catel de usturoi taiat marunt,am adaugat chimen macinat si chilly,si dupa ce toate aromele s-au combinat,am oprit focul.fasolea mea a iesit,usor crocanta si a fost tare buna,daca va place mai bine facuta ,o puteti fierbe mai mult.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc la cuptor cu sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de porc la cuptor - Slow Cooked Pork