Pentru piure:
Curatam si spalam cartofii, apoi ii taiem in cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare.
Pieptul de pui il spalam si il taiem cubulete.
Spalam legumele. Ceapa o taiem feliute, ardeiul fasiute iar rosiile le decojim apoi le taiem cubulete.
Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins, apoi adaugam pieptul de pui si il lasam pana se albeste (nu trebuie sa se rumeneasca).
Presaram putin sare, iar dupa ce s-a facut il scoatem intr-un bol.
In aceasi tigaie punem uleiul ramas (cele 2 linguri), iar cand s-a incins adaugam ceapa si o lasam sa se inmoaie.
Apoi adaugam ardeiul si lasam sa se caleasca impreuna.
Dupa vreo 5 minute adaugam rosiile, pieptul de pui, apa si lasam sa fiarba pana scade putin si prinde consistenta unui sos.
Condimentam cu sare si piper dupa gust, adaugam patrunjel uscat, amestecam si dam de-o parte.
Dupa ce am terminat de facut sosul de legume, ne ocupam de cartofi.
Daca sunt fierti ii scurgem de apa si ii pisam.
Adaugam galbenusurile, untul, cascavalul dat de razatoarea cu ochiuri mici, sare dupa gust, un praf de piper, patrunjel uscat si amestecam bine.
Intr-un vas de lut tapetat cu unt punem sosul de pieptul de pui cu legume iar deasupra punem piure-ul de cartofi si uniformizam.
Dam vasul la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor deasupra.
Pofta buna!