Piept de pui cu salata de morcov si sos de zmeura

de _Alina_ in Pui, 7 Oct 2014 | 3090 vizualizari

 

Poate vi se pare ca suna indraznet piept de pui cu sos de zmeura, insa eu zic ca merg la fix impreuna. :)

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui (800 g, dezosat si fara piele)
  • Marinada:
  • 2lgt rase condiment Thai
  • 1/4 lgt sare grunjoasa
  • 1 lgt miere de rapita
  • 2 lgt otet balasamic
  • 2 lgt ulei de masline extravirgin
  • Salata:
  • 1 morcov mare (300 g)
  • 1 lgt ulei de masline extravirgin
  • 1 lgt otet din vin alb
  • un praf sare
  • Sos de zmeura:
  • 80 g zmeura
  • 80 ml vin alb sec
  • 1 lgt miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu salata de morcov si sos de zmeura:

1. Prepara marinada amestecand toate ingredientele si unge pieptul de pui (spalat si sters in prealabil cu un servet de hartie). Lasa pieptul 5 minute in marinada.

2. Incinge gratarul si pune pieptul de pui pe gratar. Dupa 5 minute intoarce-l pe partea cealalta si mai lasa-l inca 5 min. (Eu l-am bagat apoi 10 min in cuptor si s-a cam uscat, asa ca va sfatuiesc sa-l faceti doar pe grill si sa stati de el).

3. Prepara sosul de zmeura punand zmeura impreuna cu vinul si cu mierea intr-un vas la foc mic pana cand se reduce lichidul.

 4. Curata morcovul si taie-l fasii cu un curatator de legume. Toarna deasupra uleiul si otetul si asezoneaza-l cu sare.

  Pofta Buna! 

  Nota: Eu am folosit piept de pui de tara si s-a facut un pic mai greu, asa ca daca luati piept de pui din magazin va sfatuiesc sa stati cu ochii pe el cand il puneti pe gratar pentru ca timpul de gatire va fi mai scurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu salata de morcov si sos de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Shaorma